1. Forside
  2. /
  3. Indlæg
  4. /
  5. Lider din virksomhed...

Lider din virksomhed af Teknologitis?

Som en deI af indholdet i den helt nye CMO-rapport 2017 har Ambition i samarbejde med MyResearch spurgt mere end 600 marketingansvarlige, om man har succes med at bruge data aktivt til at skabe resultater.

22.08.17

Hvorfor er det fortsat en udfordring for to ud af tre virksomheder at omsætte data til god forretning?

Spørgsmålet omfatter markedsføring over for både nuværende kunder og emner. Konklusionen er faktisk overraskende: Mere end to ud af tre eller hele 68 pct. af marketingdirektørerne føler sig udfordret.

Til gengæld er der ifølge CMO’erne en positiv forståelse i direktionen for, at det kræver både ressourcer og investeringer at forløse det store potentiale, der er i datadrevet markedsføring.

Vores oplevelse er, at de fleste virksomheder allerede har investeret i data management og marketing eksekvering. Nogle virksomheder har decideret ”teknologitis”, fordi de har investeret massivt i ny teknologi, men ikke har formået at kapitalisere på investeringerne. Det er ikke ny teknologi, der mangler, men kompetencerne til at forløse potentialet.

CMO’ens vej til succes

Vil du opnå succes og klare målbare resultater, bør du investere i fire kompetenceområder:

· Kvalitetssikring af data. Dette game er ændret, og stamdata er ikke længere den store udfordring. Marketing automation fordrer, at kvaliteten af de omkringliggende variable er høj, fx handlinger i sociale medier eller blot interesseændringer, så kunder og emner reelt kan møde relevante budskaber.

· Analysekraft, så Big Data bliver gjort til effektdata, dvs. data med høj forklaringsgrad i forhold til resultatpotentiale, og derigennem udstikke vejen til målbare resultater.

· Differentieret og involverende kommunikation baseret på dataindsigt. Vi ved jo alle, at det er mere effektivt end one size fits all. Brug data til at skabe relevans – dine kunder forventer det!

· Resultatanalyse, hvor både gode og dårlige resultater deles og diskuteres aktivt i organisationen for at sikre kontinuerligt fokus, fx understøttet af dashboards.

Opstil ambitiøse mål

Det er vigtigt at opstille klare, konkrete mål for, hvor mange ordrer, leads, følgere og permissions, dine aktiviteter skal skabe i løbet af efteråret. Meld målene ud i organisationen, så de får et fælles liv.

Måske når du målet uden problemer, men har du så været for uambitiøs? Eller måske halter du lidt bag efter hele året, men lærer samtidig en masse om, hvordan du kan få større succes i 2018.

Tag fat nu, så ”teknologitis” ikke bliver en kronisk lidelse i din organisation.