Google Pirate Update 2 er ude

Google har i sandhed set sig ond på (andre) affiliate websites med mange af deres seneste updates. En update, der dog ikke har fået så meget opmærksomhed er imidlertid den såkaldte Google Pirate Update. Google har netop udrullet Pirate Update 2, så lad os tage et lille kig på den her.

Google bliver ofte kritiseret for ikke at gøre nok for at komme online pirateri til livs. Ikke desto mindre har Google i flere omgange gjort en indsats for at fjerne søgeresultater med ulovligt indhold fra indeks.

Googles kamp mod online pirateri

For omtrent 2 år siden rullede Pirate opdateringen ud for første gang. Kort og godt forsøger Google at finde og straffe websites, der krænker ophavsretten.

Personligt har jeg naturligvis aldrig søgt efter et ulovligt download link på Google, men jeg kender en, der har, og han fortæller, at det ofte bugner med spændende websites på den slags søgninger…

Man kan naturligvis mene hvad man vil om den sag, men ikke desto mindre giver det nok ganske god mening, at Google ikke linker til websites, der har ulovligt indhold. Med Pirate Update kan Google i hvert fald pege tilbage og vise, at der bliver gjort en indsats.

  • Herunder kan du se et screenshot af søgningen ‘the social network download‘ før og efter Pirate Update 2:

social network search

  • På Searchmetrics-bloggen er der en lille analyse af et par af de sites, der er blevet ramt (nok nærmere slagtet) af den seneste Pirate Update. Herunder ses search visibility for et af de sites, der er ramt af Pirate opdateringen:

Google Pirate UpdateWebsitet er gået fra en SEO visibility på 107,017 til 2,599, hvilket må siges at være et vink med en vognstang fra Googles side. Jeg tvivler også stærkt på, at et website, der har fået en sådan straf, får en opadgående kurve igen.

Stort tab i organisk trafik til Torrent-site

I min søgen efter eksempler har jeg kun fundet udenlandske websites, der er blevet straffet. Bl.a. har stifteren af den populære Torrent-side, Isohunt, fortalt til Torrentfreak.com, at trafikken fra organic search er faldet med omkring 50%.

Kender du til et dansk site, der er blevet straffet af Pirate opdateringen?

 

Ambition A/S

Ambition er en fusion af DM Partner, Director og Webjuice – og en ny måde at tænke bureau på. Faktisk har vi skabt Danmarks eneste rendyrkede, datadrevne bureau, hvor du med flere kvalificerede leads, flere loyale kunder og et øget salg kan se frem til at blive en vinder i dit marked.
Ambition A/S

RING MIG OP

– og lad os tage en helt uforpligtende dialog om datadreven forretningsudvikling og datadreven markedsføring.

Du kan også give os et kald på
+45 70 20 30 24