Derfor er NOREPLY et NO-GO i e-mail marketing

E-mail marketing er et effektivt værktøj til at formidle dine marketing budskaber og drive salg, men det forudsætter at du formår at udnytte mediet korrekt. Det er ingen hemmelighed, at vejen til effektiv e-mail marketing, er gennem dialog med kunderne. Ved at benytte no-reply som afsender i dine e-mails, baserer du din e-mail marketing på envejskommunikation, i stedet for tovejskommunikation. Du afskærer dine kunder fra at kommunikere med dig og fortæller derved indirekte, at de skal lytte til dig, men at du ikke lytter tilbage. No-reply sender således et negativt signal, som kan have en indvirkning på kundernes opfattelse af virksomheden.

En af de mange fordele ved e-mail marketing, er netop muligheden for at komme i dialog med kunderne og derigennem øge din indsigt i deres præferencer og adfærd. Der er således flere grunde til at no-reply ikke bidrager positivt til din e-mail marketing. Vi har oplistet 3 grunde nedenfor:

1) No-reply virker upersonligt
Der er ikke meget sjæl i at modtage en e-mail fra [email protected] Du risikerer at dine kunder ikke kender, eller har svært ved at relatere sig til, denne mailadresse. Ved at benytte sig af et personligt navn, fx navnet på en kundeservicemedarbejder, pirrer det kundernes nysgerrighed og derved potentielt mailens åbningsrate. Tænk over det indtryk du efterlader hos dine kunder – ville du åbne en e-mail fra [email protected]?

2) Dine e-mails har større chance for at blive opfattet som spam
Hvis kunderne besvarer e-mailen, øger du chancen for at din e-mailadresse automatisk tilføjes til kundens kontaktliste og derved markeres som en sikker e-mail kontakt. Dette vil medføre at dine fremtidige e-mails altid lander i indbakken, frem for i spamfilteret. Det er desuden bevist, at e-mails med no-reply som afsender giver anledning til at flere markerer mailen som spam eller afmelder sig servicen. Nogle mailklienter markerer endda automatisk e-mails med no-replys om spam, hvorved dit budskab aldrig når frem.

3) Du mister værdifuld indsigt i dine kunders adfærd
Når du ikke giver dine kunder mulighed for at komme med feedback, ved eksempelvis at kommentere, afmelde eller stille spørgsmål til kundeservice, misser du chancen for at forbedre din e-mail marketing indsats og relationen til dine kunder. Dine e-mails skal derfor være engagerende, for at undgå at de opfattes som spam. Viden om kundernes præferencer og adfærd er vejen til relevant indhold og individualiseret dialog. Du opnår ingen indsigt ved at droppe feedback fra kunderne.

Når alt dette er sagt, kommer potentialet med e-mail marketing, først til sin ret, når budskaberne i dine e-mails afspejler kundens behov, præferencer, forventninger og adfærd. Det kræver personificeret kommunikation, som er datadreven og derigennem målrettet den enkelte kunde. Læs mere om kundekommunikation her.

Hvad er dine erfaringer med no-reply? Kommentér endelig nedenfor – så vi kan sætte gang i en tovejskommunikation 🙂

RING MIG OP

– og lad os tage en helt uforpligtende dialog om datadreven forretningsudvikling og datadreven markedsføring.

Du kan også give os et kald på
+45 70 20 30 24