SXSW del 2: Robotterne kommer!

I 2016 handlede det mest om VR (virtual reality). Her i 2017 handler det om, hvad vi kan bruge det til, og hvordan det kan spille sammen med den virkelige verden, på den anden side af brillerne.

Hos Facebook er de godt i gang med VR, og de fortalte at VR livestream er lige rundt om hjørnet. Det bliver spændende, og giver sikkert helt nye muligheder for nogle spændende og anderledes kampagner.

Robotterne kommer

Kunstig intelligens har taget over hvor VR slap i 2016. Smart Houses, selvkørende biler, chatbots og klassiske robotter.

Robotter er ved at være på lige fod med mennesker på mange områder, og tilsætter man lidt kunstig intelligens, er de i stand til at foretage logiske samtaler, og ikke kun svare på simple spørgsmål. Vi havde fornøjelsen af en “paneldiskussion”  mellem den berømte roboticist Dr. Ishiguro og et par af hans robotter.

Der går nok nogle år inden man får noget fornuftigt ud af en samtale mellem to robotter. Du kan selv vurdere resultatet her:  https://m.youtube.com/watch?v=LY7x2Ihqjmc

Synes du robotter og kunstig intelligens er spændende, så er dette her noget for dig. Se den første film, skrevet af en robot: Sunspring | A Sci-Fi Short Film

Data mining the dark web

Dr. Chris White fra Microsoft slog et smut forbi SXSW, og vi var med. Han har tidligere arbejdet for militærets efterretningstjeneste, og er kendt som manden, der fik kastet lys over “the dark web” – det hemmelige internet. Ved hjælp af dataanalyse-software, udviklet i samarbejde med Pentagons research-og-science-afdeling DARPA, lykkedes det at finde afgørende sammenhænge i de enorme mængder data, der gemmer sig under internettets overflade. Et vigtigt værktøj for efterforskere, der beskæftiger sig med bl.a. menneskehandel, salg af stoffer og våben, ekstremisme og terror.
Det mest spændende her er, at Chris White mener, der er ved at ske en demokratisering af dataanalyse, og han viste os bl.a. applikationen Power BI, der er et nyt og meget tilgængeligt dataværktøj, som vi helt sikkert skal kigge nærmere på, når vi kommer hjem igen.

Spændende ting i vente

Vi er nu halvvejs igennem dette års spændende SXSW, og vi har masser af indlæg at se frem til. I dag håber vi at få plads til Pinterest, YouTube, Panasonic og IBM imellem dagens indlæg.

RING MIG OP

– og lad os tage en helt uforpligtende dialog om datadreven forretningsudvikling og datadreven markedsføring.

Du kan også give os et kald på
+45 70 20 30 24